Feed on
Posts
Comments

Om mig

De Kolde Facts:

Hvorfor:

Jeg skriver dette om mig selv, da jeg selv synes det er rart at kunne læse lidt om folks baggrund når jeg besøger en blog første gang. Så kan man ligesom lidt bedre følge med og finde ud af om det er en man har noget tilfælles med, eller måske bare synes er vildt fascinerende 😉 Og det står jo folk helt frit for om de overhovedet gider at læse det. Nu har jeg bare ladet det være op til dig, idet jeg har sat mig ned og “gidet” at skrive det, så du kan læse det, hvis du nu skulle “gide” 🙂

Og hvorfor skriver jeg så overhovedet en blog? Jeg gør det først og fremmest af egoistiske grunde, som en form for dagbog, men offentliggør det, for hvad hvis nu nogle kan bruge min indlæg til noget, ligesom jeg selv finder så meget glæde ved at læse blogs, så vil det da være en skam ikke at dele. Om det så er ren underholdning eller der rent faktisk er nogle ting du kunne tænke dig at prøve, eller har panglet med at få til at virke eller lignende, så er du hjertelig velkommen.

Navn:

Får man fingre i min mors samling af påklædningsdukker fra da hun var barn, er der slet ingen tvivl om hvad jeg, som min mors eneste datter, hedder. Halvdelen af dukkerne hedder Anita, så jeg er altså opkaldt efter et utal af påklædningsdukker. Spørger jeg hende om hendes fascination af navnet, har hun ikke nogen umiddelbar forklaring andet end at hun bare godt kan lide det. Heldigvis er hun ikke ene om det, jeg er ganske godt tilfreds med mit navn, selvom jeg dog har været udsat for børn der har forsøgt at få det til at rime på noget mærkeligt – men det tror jeg nu ikke er selve navnets skyld.

En dag, under mit ophold i Australien, blev jeg spurgt hvad Anita betyder. Kunne ikke svare andet end jeg mente det var en variation af navnet Hannah eller Anna eller lignende, og mere er der vist heller ikke i det.

Alder:

Jeg er af den eftertragtede årgang 1983. Som dyre vine, er det blot et udtryk for at vi ikke er så mange, og ikke en afspejling af hvad den gængse befolkning mener.

Civilstatus:

Siden 2001 har jeg været sammen med mit livs kærlighed, Kim. Vi er nogle af de der nørder, som mødte hinanden på nettet. Man får en helt anden reaktion fra folk når man siger sådan i dag, end man gjorde dengang 😉 Det er vist ikke kun nørder, der gør sådan mere. Jeg elsker min nørd overalt på jorden, med ham kan jeg være lige præcis den jeg er, og i 2005 gjorde han mig til sin foran Gud og hver mand, da vi blev gift 4 år og 1 dag efter vi begyndte at komme sammen. Jeg glæder mig hver dag til at leve resten af mit liv sammen med ham.

Bopæl:

Jeg er opvokset på en lille gård tæt på en lille turistby i Vendsyssel, der hvor man får de bedste is har jeg ladet mig fortælle, nemlig Tversted (ca. 30 km sydvest for Skagen). Her boede jeg indtil 2003 hos mine forældre og for det meste brødre, indtil jeg flyttede sammen med Kim i Aalborg. I 2005 købte vi en ejerlejlighed i Aalborg og i 2012 købte vi hus i Godthåb, en lille landsby sydvest for Aalborg.

Uddannelse og Arbejde:

Jeg har gået i folkeskole Bh.Kl-7. kl. i Tversted og 8. kl. i Bindslev, efterfulgt af 9. og 10. kl. på Hørby Ungdomsskole. Derefter på Hjørring Gymnasium, matematisk linje årgang 2003. Herefter holdt jeg et sabbatår, hvor jeg det meste af tiden arbejdede hos bageren i Vejgaard. I 2004 startede jeg med at studere matematik på universitet, hvilket jeg færddigjorde i 2009 indenfor grafteori og med et år som ingeniør-wannabe. Det efterfølgende år arbejdede jeg på 4 forskellige gymnasier, indtil jeg fik en stilling som PhD-studerende i 2010. Jeg rejser en del i forbindelse med mit arbejde, og brugte derfor også 4 måneder i Australien i 2012.

Interesser:

Tager man et hurtigt kik på antallet af indlæg i de forskellige kategorier, vil man hurtigt se at den klart dominerende interesse er strik. Det havde jeg nok aldrig forestillet mig for 10 år siden. Dengang var jeg vist ikke rigtigt interesseret i håndarbejde. Jeg havde som så mange andre lært at strikke i skolen, og også at brodere korssting (men det er jo egentlig ikke noget man behøver flere timers undervisning i). Min bedstemor havde lært mig at sy små påskeæg i perler, og så vidt jeg husker var det vist noget jeg fandt frem en gang imellem. Men jeg begyndte først for alvor med perlesyningen da jeg havde mødt min svigermor. Mener hun havde en opskrift som jeg fik, og så rullede bolden bare. Jeg har lavet ret mange perleting siden, men da jeg synes min familie har “lidt” længe nok (deres huse er fyldte med perleting fra mig), bliver det ikke til så meget mere (men jeg laver dog stadig lidt på bestilling når der er nogle).

Af min svigermor fik jeg også nogle gamle broderier, og det var en hobby der også kunne transporteres rundt. Jeg nyder at brodere, men det er sådan en ting jeg gør i perioder og mest om sommeren (især hvis der er for varmt til at strikke). Jeg husker ikke hvorfor jeg begyndte at strikke (igen), men det har i hvert fald taget om sig. Den gang havde jeg slet ikke fantasi til at forestille mig alle de skønne og flotte ting man selv kan strikke. Jeg er kommet langt siden dengang, og det er også en af de ting der er sjove ved at dokumentere sine ting i billeder og på en blog – man kan gå tilbage og se hvordan man strikkede dengang, hvilke ting man synes var flotte osv. Det er især sjovt på Ravelry at scrolle ned over sin projekt-side og se udviklingen. Der var en gang en der skrev til mig, at jeg lavede sådan nogle fine ting og at hendes intet var i sammenligning. Jeg kunne trøste hende med, at scrollede man ned i bunden, så mindede vores projekt-sider faktisk ret meget om hinanden. Så der er håb for alle, det var der i hvert fald for mig, og jeg har stadig lang vej endnu 😉

Ellers elsker jeg også dyr, men har måttet sande at tiden ikke helt er til at have en masse kæledyr, så derfor “nøjes” vi med vores 4 nymfeparakitter, Delta, Nynne, Lille Bøv og Charlie. Jeg er jo opvokset på en gård med køer, og der havde jeg katte og kaniner. Efter at være flyttet hjemmefra har jeg prøvet med dværghamstere, kaniner og så fugle. Kim er vild med fugle, og han er desværre allergisk overfor katte, så derfor er det dem vi har holdt fast ved. Men i starten forstod jeg slet ikke hvordan man kunne nusse med en fugl – det gør jeg nu 😉

 Spørgsmål:

Har du uddybende spørgsmål eller kommentarer, så er du velkommen til at skrive en kommentar 🙂

5 Responses to “Om mig”

 1. Bente Kjøller says:

  Hej
  Jeg er interesseret i opskriften på Miffy kaninen, men siden findes ikke. Vil du have ulejlighed med at sende den til mig ?
  Venligst Bente

 2. Vicki says:

  Hej Anita
  Jeg arbejder hos Rito.dk og faldt over din side, da jeg kan se at du går op i håndarbejde og strik. I den forbindelse vil jeg høre, om du kunne være interesseret i et samarbejde? Vi kan tilbyde et gavekort på 250 kr., som du kan udlove i eventuelle konkurrencer mod, at vi får nogle links ind på din blog.

  Jeg vil rigtig gerne høre fra dig på min mail, hvis dette skulle have interesse.

  Med venlig hilsen
  Rito.dk
  Vicki Svingholm Drejer

 3. Anja says:

  Tak for opskrifter til flade perlenisser og engle (som jeg fandt lidt tilfældigt). Jeg er total nybegynder, så det var fedt med tegninger. Har du også nogle påskeæg- tegninger i samme størrelse ca.
  Jeg har forsøgt at finde dig på Facebook, insta og pinterest, men ved jo ikke hvad du hedder til efternavn.
  Vh Anja

 4. sheila vestergaard says:

  hej Anita

  Jeg har for flere år siden strikket det runde babysvøb fra hendes verden, opskriften er desværre blevet væk og jeg har ledt efter den, kan se du har strikket det, er det muligt at jeg kunne købe en kopi af opskriften
  MVH Sheila
  vestergaard
  tlf 22606620

Leave a Reply