Feed on
Posts
Comments

Blåbærbluse

Når man har drenge og en del drenge i den nærmeste familie, kan man godt trænge til at strikke noget tøset ind imellem. Da jeg så Blåbærblusen af Knitting for Olive på Instagram, fik jeg lyst til at strikke den!

Blåbærbluse

Bare rolig, Evald agerede bare prøvklud, da jeg heldigvis har gode veninder med små piger, der gerne aftager tøset strik 😉 Den lille pige er 4,5 mdr ældre end Evald, så jeg regner med hun nok skal vokse ind i den snart :-p

Blåbærbluse

Som sædvanligt er min strikkefasthed skudt helt forbi, så jeg har strikket med en enkelt tråd på mindre pinde og synes den er blevet rigtigt fin. Den ser meget bred ud, men det er også meningen det er sådan en, der skal falde lidt som en kjole. Måske det også ser bedre ud på en model, der kan holde sig oprejst? 😉

Blåbærbluse

  • Mønster/Pattern: Blåbærbluse fra Knitting for Olive
  • Garn/Yarn: Blackhill Højlandsuld
  • Farve/Colour:  Viol
  • Pinde/Needles: 2,5 mm til perlestrikskanter og 3 mm
  • Størrelse/Size: 12-24 mdr
  • Garnforbrug/Used yarn: 85 gr = 467 m
  • Garnforbrug i år/Used yarn this year: 1288 gr= 5299 m

Blåbærbluse

Først forsøgte jeg med at følge opskriften på min tablet, men det opgav jeg ret hurtigt! Mønsteret er 10 sider, og det synes jeg måske godt kunne gøres lidt bedre. (f.eks. droppe beskrivelsen af det sidste ærme, som er samme som første). Da jeg fik printet ud og fanget fidusen gik det rigtigt fint. Jeg fik prøvet lidt nye ting, såsom provisional cast on og at samle de masker op igen, hvilket er årsagen til man kan strikke blusen symmetrisk fra midten og ud til ærmerne.

Blåbærbluse

Jeg blev faktisk lidt ærgerlig over at den ikke er til Evald, nu den klædte ham så godt 😉

Leave a Reply