Feed on
Posts
Comments

For et par år siden, eller tre, var Kim en tur i Ungarn. I den forbindelse fik jeg ham til at købe noget saftevandspulver med hjem til mig af mærket Bolero. Det er Ungarns svar på Kool Aid. Den sølle mand troede jeg havde tænkt mig at drikke det! Men nej, jeg havde helt andre planer med det.

A couple years or three ago, Kim was in Hungary. I made him buy some of Hungary’s answer to Kool Aid, Bolero for me. The poor man thougth I wanted to drink it! But no, I had other plans.

Indfarvning 1 / Dyelot 1

 

Farvning på komfuret / Dying on the stove

 

Sammenligning / Comparison

 

Gul=citron, rød-brun=skovbær, ?=appelsin / Yellow=lemon, red-brown=forest fruit, ?=orange

 

Jeg havde købt noget ufarvet strømpegarn med bambus for nogle år siden til formålet, og det er egentlig ved at være et stykke tid siden jeg forsøgte mig første gang med at farve det ene fed i vores mikrobølgeovn. Men det fungerede ikke rigtigt og det er først for en månedstid siden at jeg tog mig sammen til at prøve at farve det på komfuret i stedet. Denne gang med lidt mere succes, men jeg er ret skuffet over hvor lidt appelsin farvede. Men mere om ovenstående fed senere i indlægget. For jeg kastede mig ud i at prøve nogle andre farver til det andet nøgle.

I bought some sock yarn with bamboo a couple of years ago for the purpose of dying it, and I did actually try dying one of the skeins in our microwave. But it wasn’t a success and it was only a month ago I tried dying it again, but this time on the stove. This time with more success, but I was disappointed by how the orange turned out. But more on that skein later in the post. I tried some different colors for the next skein.

 

Indfarvning 2 / Dyelot 2

 

På komfuret / On the stove

 

pink-rød=vandmelon, orange=mandarin, tisgul=æble, rød-brun=jordbær / pink-red=watermelon, orange=mandarin, pee yellow=apple, red-brown=strawberry

 

Jeg er virkelig begejstret for især vandmelon og dernæst mandarin. Skønne stærke farver. De andre to er knap så vellykkede.

I’m really satisfied with especially the watermelon, but also the mandarin. Very colorful. The two others not so much.

Fed / Skein

Men efter at have fået det i et krydsnøgle, synes jeg ikke det gør noget. Jeg er ret spændt på at strikke med det.

But after winding it up, I think it looks really nice. I’m really excited to get to the knitting.

Vundet op / All wound up

 

Vundet up / Wound up

Jeg var så heldig på at tidspunkt at vinde et fedSnældan Lace fra Davadottir.blogspot.dk. Men farven var hvid og det ved jeg ikke helt om jeg vil få brugt i et lace sjal, så jeg valgte at farve det, nu jeg var igang. Det puffede meget op da jeg puttede det i vandbad inden farvningen, så jeg er ret spændt på hvordan det bliver at strikke med.

At some point I was lucky to win a skein Snældan Lace from Davadottir.blogspot.dk. But I wasn’t sure I would use a white lace shawl, so I decided to dye it while I was still at it. It went really puffy after I put it in water before dying it, so I’m really curious how it’s going to behave when I knit it.

Indfarvning 3 / Dyelot 3

 

Unwound

Jeg kunne nok have sagt mig selv at ananassen ikke ville blive så farverig, men det var også grunden til det ikke var så stort et stykke. Og som I kan se, farvede jeg to stykker med vandmelon. Mangoen ligner med mandarin, men det er nu også en fin farve, omend den ikke har optrådt i mit strik før, så vidt jeg husker.

 I probably should have known the pineapple wouldn’t be colorfil, but that is the reason it such a small area. And as you can see, I dyed two areas with the watermelon. The mango looks a lot like mandarin, but it is a nice color, even though I don’t think I’ve ever knitted with it before.

Fed / Skein

 

Vundet op / All wound up

 

Jeg bestemte mig også for at farve det første fed igen, bare der hvor det var kedeligt. Det gjorde jeg med Mango.

 I decided to dye the first skein again, just where it was boring. I did it with mango.

Indfarvning 1 igen / Dyelot 1 again

 

Vundet up / Wound up

Det hjalp helt klart. Og snart kan I se det fine par strømper jeg har strikket med indfarvning 1. De var sjove at strikke.

It definitely helped. And soon you will see the nice socks I knitted with dyelot 1. They were fun to knit.

9 Responses to “Farvning af garn / Yarn dying”

 1. marianne Sandemand says:

  Hvor ser det dejligt ud – jeg har planer om at skulle ud og plukke gråbynke – den giver en rigtig flot grøn farve. Måske skulle jeg også finde mit KoolAid frem.
  Jeg glæder mig til at se hvad du får på pindende med det skønne garn.

  Knus fra Lønstrup.

  • Anita says:

   Det glæder jeg mig til at se. Der var desværre ingen af mine farver der var grønne eller blå.

   Nu må du også snart komme til Godthåb, jeg venter bare stadig lige på en sofa og nogle stole før jeg inviterer gæster 😉

   Knus

 2. Marie says:

  Det er faktisk utroligt at han købte det, når han troede du ville drikke det 😉 Garnet kommer lige med i morgen så vi kan se, gør det ikke?

  • Anita says:

   Jeg skal se om jeg kan huske det 😉 Havde jo det ene nøgle med sidst vi var hos dig 😉
   Jeg tror faktisk han drak noget af det selv, fordi han ikke lige fangede hvad formålet var 😉 Men heldigvis var det noget af det der var ret kedeligt i farven.

 3. Lea says:

  Hvor blev det fedt. 😀

  Det er altså lidt skræmmende, at noget man skal drikke kan farve garn i så klare farver. 😉

 4. […] Jeg lovede jo, at I skulle se det fine resultat der kom ud af mit garnfarvnings-eventyr […]

 5. Tine Friis Jensen says:

  Hej Anita.
  Sikke noget lækkert garn du fik lavet dér. Jeg regner med, at det er strikket op til noget godt og varmt. Selv vil jeg også prøve med kool aid, og din metode er den mest tiltalende af alle dem jeg har set. MEN, jeg kan ikke finde den nogen steder! Har du et link til hvor lang tid i hvor varmt vand, eller vil du dele din metode med mig? Mange hilsener fra
  Tine Friis Jensen

Leave a Reply