Feed on
Posts
Comments

Jeg havde helt glemt at poste billeder af den cardigan jeg nåede at strikke til min niece Louise inden jeg tog afsted. Desværre fik jeg ikke vejet hvor meget garn jeg havde brugt, så dette er et estimat 😉

I totally forgot to post pictures of the cardigan I managed to knit for my niece Louise before I left. Unfortunately I forgot to weigh how much yarn I used, så the below is an estimate.

Amaya

 • Garn/Yarn: Marianna Svit Supersoft
 • Farve/Colour: Grøn/Green
 • Pinde/Needles: 3 mm
 • Størrelse/Size: 2 år/2 years
 • Garnforbrug/Used yarn: 100 gr = 575 m

Hernede er det også blevet til lidt strik. Hjemmefra har jeg nøjedes med at tage et par strømpegarns-rester med, samt en pind 2½ og en 3½ for garn mente jeg at jeg jo bare kunne købe i rigelige mænger af her. Jeg regnede også med her ville være for varmt til at jeg rigtigt ville gide at strikke, men det har ikke helt været tilfældet. Har strikket den ene strømpegarnsrest op (ud af tre) – magic loop, toe-up og to på én gang, så jeg kunne bruge hver en lille stump 😉

Downunder I also managed to get a bit of knitting done. I had only taken some sockyarn-leftovers with me from Denmark, and a needle 2½ and 3½ mm, as I thought there would be plenty of yarn here. I also figured it would be too hot for me to even want to knit, but that hasn’t been the case. I knitted up one of the leftovers (of three) – magic-loop, toe-up and two at a time, so as to use every inch of the yarn 😉

Toe Up, Heel Flap, Magic Loop Toddler Socks

 

 • Garn/Yarn: ONline Supersocke 100 Bambus Color
 • Farve/Colour: Blandede/Mixed
 • Pinde/Needles: 2.5 mm
 • Størrelse/Size: Toddler
 • Garnforbrug/Used yarn: 18 gr = 72 m
 • Garnforbrug i år/Used yarn this year: 118 gr = 347 m

Da strømperne var forholdsvist hurtigt færdige, måtte jeg sande at jeg i hvert fald ikke havde garn nok til 4 mdr 😉 Så derfor gik turen til den lokale garnbiks. Jeg var blevet advaret og nej, jeg var mildest talt ikke imponeret. De havde også en del andre ting som broderier og lidt smykkegrej, men garnafdelingen var ikke noget at råbe hurra for. Af ren og skær desperation og frygt for at løbe tør for garn, købte jeg dog dette nøgle strømpegarn.

As the sock were done fairly fast, I had to realize that I did not have enough yarn for 4 months 😉 So I went to the LYS. I had been warned, but I must say – I was not impressed. They also had some other stuff, as embroideries and some things for jewellery, but the yarn was disappointing. Out of desperation and fear of running out of yarn, I bought this one skein of sockyarn. (I am still having trouble saying the word skein! [ska’en] or something…)

Jigsaw

Jeg blev anbefalet at handle på nettet i stedet, så jeg forsøgte at finde australske webbutikker. Inden min afrejse fra DK overvejede jeg at strikke et sjal til Mirka, men tiden var ikke til det. Så glemte jeg alt om det og det var først da jeg kom herned jeg kom i tanke om at jeg jo ikke havde nogen gave med! Så jeg ledte efter lace-garn, og fandt noget madelinetosh i den smukke farve magenta. Jeg bestilte to nøgler, så jeg også har til et skal til mig selv 😉

I was recommended to shop my yarn on the web instead, so I looked for australien web-shops. Before my departure from Denmark I had considered to knit a shawl for Mirka, but didn’t have the time. So I forgot all about it, and when I arrived I suddenly realized that I didn’t bring any gift! So I looked for lace-yarn and found some madelinetosh prairie in the beautiful colour magenta. I ordered two skeins, so I can knit a shawl for my self as well 😉

madelinetosh prairie

Jeg har senere fået at vide, at det er meget billigere at bestille fra USA, der bliver ikke pålagt told og moms og hvad ved jeg i samme omfang, som der gør i DK og den australske dollar står meget bedre end den amerikanske for tiden. Så nu da vi har en hurtig internetforbindelse igen (den har været MEGET langsom de sidste 14 dage) skal jeg vist surfe lidt rundt 😉 Og det ene nøgle ovenfor er snart omdannet til et Swallowtail til Mirka, det skal være færdigt inden 3 uger – jeg skal have fundet ud af hvordan jeg fikser en udspænding 😉

 I was told later, that it is much cheaper to order from the US, there isn’t duty and taxes and similar things in the same amount, as there is in Denmark and the australien dollar is much better than the US at the moment. So with our newly regained fast internet-connection (it has been REALLY slow the last two weeks), I will be surfing some pages 😉  And one of the skeins above is almost converted to a Swallowtail for Mirka, it has to be done within the next three weeks – I need to find somewhere I can block it 😉

5 Responses to “Lidt strik / Some knitting”

 1. Tine says:

  Sikke da en dejlig cardigan!
  Og godt at du fandt et sted du kunne få noget ordentligt garn.
  Det er sørme da ikke til at undvære.
  Selvfølgelig da ærgerligt at finde ud af (bagefter) at man kan finde det billigere andre steder.
  Men så må du jo bare bestille noget mere 🙂

  Og tak for den fine rundvisning!
  Rigtig sjovt at se hvor du er nu.

  • Anita says:

   Mange tak for rosen 🙂 Jeg har jo desværre ikke selv fået mulighed for at se den på, men fik da tak fra forældrene, så regner med den passer 😉 Jeg er stadig lidt rådvild med hvor jeg skal få garn fra. Men tager nok springet med en bestilling fra USA. Det sværeste bliver at begrænse sig, men der er jo selvfølgelig en naturlig grænse for hvor meget jeg kan have i kufferten 😉

   Der skal nok komme flere billeder snart hernede fra, jeg får snart mere tid, da min “vejleder” rejser herfra i weekenden.

 2. Nina says:

  Ihh, det garn er altså bare en meget, meget fin farve (det lilla, naturligvis 😉 ). Jeg har købt blocking wires, da jeg var i Århus i fredags, så nu spekulerer jeg på, om jeg ikke skal strikke et sjal, så jeg kan teste dem (jeg kan jo ikke blocke et af dem, jeg har liggende krøllet i skuffen, det ville være snyd). Men trist at garnbutikken var så sølle.

  • Anita says:

   Jeg tænkte også rigtigt meget på dig, både da jeg valgte og modtog garnet 😉

   Jeg skal også gerne teste dine wires 😉 Savnede i hvert fald at have nogle, da jeg spændte det færdige resultat ud af det lilla garn 🙂 Men heldigvis havde jeg fået nogle T-pins af en fra strikkegruppen hernede, så jeg slap for at skulle investere i det 🙂

 3. […] i marts måned blev Swallowtail til den professor jeg besøger her i Australien. Garnet købte jeg som nævnt hernede, men det er ikke specielt […]

Leave a Reply